Praktijklessen

Een praktijkles duurt 60 of 50 minuten. Je wordt opgehaald en weer terug gebracht op een door jou aangegeven locatie (thuis, school, stad). Het gemiddelde aantal lessen per opleiding bedraagt 35 tot 45.

De praktijkopleiding wordt gegeven met behulp van een stappenplan. Je vorderingen worden opgeschreven op een instructiekaart zodat je al precies kunt zien welke lesstof er al behandeld is en welke er nog komen gaat. Hierdoor kun je met behulp van een praktijkboekje je volgende les voorbereiden waardoor je minder lessen nodig hebt en sneller over je rijbewijs kunt beschikken.

Je kunt zelf bepalen in welk tempo jij je rijbewijs wilt halen. Je kunt daarbij denken aan 1 a 2 lessen van 1 of 2 uur per week, maar het is ook mogelijk om meer lessen per week te nemen waardoor je in een kortere tijd je rijbewijs kunt halen.

Verder werk je altijd met dezelfde instructeur en rijd je in een rookvrije lesauto die onder andere voorzien is van airco en in hoogte verstelbare stoel en stuur. Dus ook voor de iets kleinere of grotere leerling de mogelijkheid voor de ideale zit-stuurhouding.